Vacature directeur ABBS Het Gein

Het Gein is een Algemeen Bijzondere Basisschool in de wijk Gein in Amsterdam Zuid Oost in Gaasperdam. De school geeft “modern klassikaal” onderwijs en is een echte buurtschool, opgericht door ouders en voor kinderen in de wijk. De school heeft 380 leerlingen verdeeld over 17 groepen en een team van 35 betrokken en enthousiaste medewerkers.

Het Gein maakt deel uit van de Algemeen Bijzondere Scholengroep Amsterdam; een groep van 6 basisscholen verspreid over Amsterdam. Bij ABSA zorgen 200 personeelsleden voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs aan 2250 leerlingen.  De directeuren van de scholen werken nauw samen en vormen met de directeur-bestuurder een directieberaad dat een belangrijke rol speelt bij de beleidsvorming door het schoolbestuur.

ABSA Scholengroep zoekt met ingang van 1 augustus a.s. voor basisschool

Het Gein een onderwijskundige en verbindende

Directeur m/v

0,8 – 1,0 fte

Wij zoeken een:

 • Daadkrachtig en besluitvaardig leider: je weet een duidelijke koers uit te zetten en vast te houden. Je geeft sturing aan de ingezette ontwikkelingen en schakelt elk teamlid daarbij in. Je geeft ruimte binnen de gestelde kaders en zorgt ervoor dat afspraken worden nageleefd en vastgehouden.
 • Onderwijsmens: je hebt vanuit eigen kennis en ervaring een heldere visie op goed onderwijs en weet dat die te combineren met recente ontwikkelingen en vernieuwingen. Je enthousiasmeert en inspireert en het lukt je om de visie om te zetten naar plannen en resultaten. Jaarlijks en tussentijds evalueer je gestelde doelen en informeer je het team of we op koers liggen of dat doelen moeten worden bijgesteld. Gezamenlijke successen vier je met je team. Je bent regelmatig in de klassen te vinden om te coachen en feedback te geven.
 • Verbinder: je bent open, eerlijk en proactief in je manier van communiceren, zowel intern als naar buiten. Je bent aanspreekbaar en zichtbaar en werkt mee aan een transparante organisatie en een professionele cultuur.
 • Inspirator: Je ziet kwaliteiten van je teamleden en weet deze in te zetten op de plek waar nodig, waarbij het belang van de school centraal staat. Je daagt teamleden uit te blijven ontwikkelen, de beste te worden in hun professie en bent daar zelf een voorbeeld in.

Wij bieden:

 • De integrale verantwoordelijkheid voor een echte buurtschool met modern klassikaal onderwijs;
 • Een betrokken en gedreven team;
 • Een gezellige school met enthousiaste kinderen en betrokken ouders;
 • Een school die het profiel wil versterken en uitdragen;
 • Een organisatie waarbij je de vrijheid hebt om samen met je team een eigen koers te varen en hierbij steun krijgt vanuit het bestuur.

Solliciteren?

Als je belangstelling hebt voor deze functie zien wij graag voor 7 mei a.s. je sollicitatiebrief en cv tegemoet. Je kan deze sturen naar directie@hetgein.nl

Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Trix Derriks, directeur-bestuurder, via 06-51602629 of Dick van der Lugt, Interim-directeur Het Gein, via 06-82492628.

Belangrijke data:

 • De sluitingstermijn is 6 mei.
 • De eerste gesprekken vinden plaats op 18 mei in de middag.
 • De vervolggesprekken vinden plaats op 25 mei in de middag.